Agenda

FoodLab Limburg organiseert Horeca Bedrijvendag.

Bedrijvendagen worden al sinds jaar en dag georganiseerd en worden beschouwd als een doeltreffende manier om in contact te komen met je doelgroep. Meeliftend op het bewezen succes van dergelijke events heeft FoodLab Limburg gemeend om, zowel in Gilde Opleidingen (Venlo) en ook in Vista College (Heerlen), Horeca Bedrijvendagen te organiseren. Hiervoor heeft FoodLab Limburg haar partners uitgenodigd zich te presenteren tijdens de Week van de Horeca.

Op maandag 20 september in Heerlen en op maandag 20 én dinsdag 21 september in Venlo, steeds vanaf 14:00 uur tot 18:00 uur, kunnen studenten van de Food & Hospitality opleidingen kennis maken met vertegenwoordigers van bedrijven uit hun omgeving. Maar niet alleen de studenten van de opleidingen zelf kunnen hier contacten leggen. Wij nodigen nadrukkelijk ook de VMBO scholen uit hierbij aanwezig te zijn!

Omgekeerd is het voor bedrijven erg interessant om in een vroeg stadium al contact te leggen met de toekomstige stagiaire, BBL-leerling of zelfs de nieuwe medewerker van de toekomst?

Geïnteresseerd? Kom naar een van de locaties en kom in contact met de bedrijven.
Wij verzoeken iedereen die in groepsverband wilt komen zich aan te melden. Dit om redenen van de coronabeperkingen.

Gilde Opleidingen
Laaghuissingel 4
5913 EK Venlo
Contactpersoon: Dhr. A. Duijghuisen
+31 88 4682017

Vista College
Valkenburgerweg 148
6419 AW Heerlen
Contactpersoon: Dhr. S. Ney
+31 880015000

 

Kids Proef Challenge

FoodLab Limburg is betrokken bij een nieuw project in Noord Limburg; De Kids Proef Challenge.
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel óf een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd. Kinderen worden opgeroepen om gezonde gerechten te bedenken voor de menukaart van Limburgse restaurants. Een leuke uitdaging tijdens de zomervakantie!

KIDS PROEF CHALLENGE

Kinderen uit Noord Limburg van 8 tot en met 12 jaar kunnen in duo’s deelnemen aan de challenge. Zij bedenken een lekker en gezond hoofdgerecht voor het kindermenu van restaurants. Uit alle inzendingen worden acht duo’s geselecteerd die tijdens de voorrondes op dinsdag 28 september hun gerecht laten proeven aan een heuse vakjury. Hierna worden vier gerechten gekozen die doorgaan naar de grote finale op donderdag 14 oktober tijdens de Dutch Food Week. De finalisten gaan samen met koks in opleiding van Gilde Opleidingen en Vista College aan de slag om hun gerecht te verfijnen. Het winnende gerecht verschijnt op de menukaart van Limburgse restaurants.

Criteria van het hoofdgerecht

De vakjury die de gerechten beoordeelt en selecteert, zal letten op de volgende criteria:

  • Dat het gerecht lekker én gezond is
  • Dat het gerecht zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf bevat
  • Dat het gerecht bestaat uit streekproducten
  • Dat het een spannend, origineel gerecht is dat kinderen zelf hebben bedacht

Samenwerken aan een gezonde toekomst

De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vinden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aanleiding voor deze challenge is de gezamenlijke ambitie om gezonde, lekkere, lokale en betaalbare voeding duurzaam te verankeren in de samenleving. Dit wordt gedaan door meer bewustzijn te creëren bij kinderen over gezonde en duurzame voeding, door onder andere het betrekken van basisscholen en de Limburgse horeca. Indien de Kids Proef Challenge een succes wordt, wordt deze volgend jaar georganiseerd voor heel Limburg.

Wil je meedoen aan deze challenge?

Stuur dan een email naar info@kokkerelli.nl en je ontvangt alle info over de Kids Proef Challenge.

Op de website van Kokkerelli vind je meer informatie over de Kids Proef Challenge

Kijk ook eens naar de filmpje dat speciaal hiervoor is opgenomen: https://www.youtube.com/watch?v=z5wy10FkDfg&t=7s

 

Nationale Horecadag wordt een week!

De organisatie van de Nationale Horecadag organiseert dit jaar een xxl editie; Week van de horeca, die plaats zal vinden van 20 tot en met 25 september. Als aftrap van de Week van de horeca wordt een landelijke verkiezing in het leven geroepen: Het leukste horecateam van Nederland.

De afgelopen twee jaar heeft de Nationale Horecadag met succes plaatsgevonden, met als doel het imago van de horecabranche te verbeteren, gezamenlijk te werken aan instroom van nieuwe horecamedewerkers en studenten en om een landelijk event te organiseren speciaal voor iedereen in de horeca. Dit jaar gaat de organisatie een groter, langer en feestelijker initiatief organiseren; de Week van de horeca. Met een kick of op maandag 20 september wordt direct het startschot gegeven voor een week vol activiteiten, kijkjes achter de schermen en de finale van de verkiezing ‘Het leukste horecateam van Nederland’.

Landelijke samenwerking voor instroom én behoud horecatalent
Door gezamenlijk de krachten te bundelen werken horecabedrijven, opleidingen en organisaties zoals FNV Horeca samen om ook mensen buiten de horecabranche te bereiken en te enthousiasmeren voor een baan – of opleiding in de horeca. Horecabedrijven kunnen zelf kosteloos meedoen door een workshop of rondleiding te organiseren voor potentiële werkzoekenden. Tegelijkertijd roept de organisatie op om in deze week ook de huidige horecamedewerkers nog eens extra in de spotlight te zetten. “Helemaal in deze onzekere tijd is het van belang dat wij alle horecaprofessionals nog eens extra in het zonnetje zetten. Haal de Week van de horeca ballonnen en vlaggetjes in huis, kook eens extra lekker en gezond voor ze, steek ze weer eens in een mooi nieuw tenue, kortom maak ze extra trots”, aldus Hans Everse, Voorzitter van het Gastronomisch Gilde.
Partners zoals het Gastronomisch Gilde, VHC en L1NDA hebben zich wederom aangesloten bij het initiatief. Ook Edwin Vlek van FNV Horeca onderschrijft het belang van deze krachtenbundeling; “Met het tekort aan horecapersoneel komt ook de groei – en het herstel van de sector onder druk. Tijdens de Week van horeca bundelen wij onze krachten om als branche te laten zien waarom werken – en studeren in de horeca zo geweldig is én zetten wij alle huidige horecaprofessionals in het zonnetje, want zonder hun inzet geen horeca”.

Leukste horecateam van Nederland verkiezing
In de aanloop naar de Week van de horeca lanceert de organisatie een landelijke verkiezing voor alle horecabedrijven en haar medewerkers. Horecateams kunnen zich kosteloos aanmelden en moeten via hun inzending de jury van o.a. Patrick Treichl (De Gastvrijheidscoach) en Milo Berlijn, overtuigen waarom zij het leukste horecateam van Nederland zijn. Wim Jansen, CEO van L1NDA: ”Wij staan 100% achter deze verkiezing omdat wij vinden dat werken in de horeca vooral leuk moet zijn. Want blije en gemotiveerde medewerkers zorgen voor meer loyale en tevreden gasten in je zaak.”

Tijdens de Week van de horeca worden de finalisten samen met de vakjury bezocht door een gastjury van horecastudenten van diverse opleidingen in Nederland, om zo de horecatalenten van de toekomst nog meer te verbinden met het werkveld. Jan Rijksen, Hoofd beroepspraktijkvorming Albeda Horecacollege vertelt waarom hij de verkiezing en samenwerking met horecastudenten zo waardevol vindt; “Om onze huidige horecastudenten enthousiast te maken om na hun studie te kiezen voor een baan in de horeca, is het enorm van belang om al tijdens hun opleiding een goede aansluiting te hebben met het werkveld. Het feit dat horecastudenten nu als gastjury langs kunnen gaan bij de finalisten is hier natuurlijk een perfecte kans voor”.

Aanmelden voor het de verkiezing ‘Het leukste horecateam van Nederland’ kan via www.weekvandehoreca.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 september en ontvangt naast de wisselbeker ook een cheque t.w.v € 1000,- om te besteden aan een teamuitje.

tekst en foto’s: Horeca Magazine

“Wie bakt straks de biefstuk als de horeca opent?”

Onder deze kop staat vrijdag 9 april om 10:00uur een ondernemersoverleg ‘Roermond en Omgeving’ gepland.
Inzet van deze vergadering is het samenwerken in zijn algemeen, het belang van opleiden en het belang van goed geschoold personeel in de regio. Deze bijeenkomst zal bijgewoond worden door wethouder Angely Waajen en Ferdinand Pleyte van de gemeente Roermond.
Aanmelden kan door middel van het versturen van een email aan André Duijghuisen: a.duijghuisen@rocgilde.nl. Vervolgens ontvangt u een uitnodiging met daarin een link voor de online sessie.

#FoodLabLimburg #samenwerken #opleiden

and action!

Naar aanleiding van onze vorige bijeenkomst, waarin het UWV ons een update van de arbeidsmarkt gaf, werd het belang van een positieve uitstraling van onze branche onderstreept. Dat gaat ons allemaal aan en daar hebben we jullie hulp bij nodig. We hebben daarvoor een idee uitgewerkt en willen dat, in de bijeenkomst van volgende week donderdag 11 maart om 11 uur, met jullie delen.

Heb je onze nieuwsbrief niet hebben ontvangen (check hiervoor ook even je spambox en mocht de mail daarin terecht gekomen zijn moet je het mailadres even aanmerken als vertrouwd), kan je mij een mailtje sturen. Dan stuur ik je een link voor deze meeting.

Zien we elkaar tijdens de volgende ondernemersbijeenkomst op 11 maart aanstaande?

Update

Mis niets, en meld je aan voor de FoodLab Update!