De regering broedt op een plan om horecazaken en cultuurinstellingen extra geld te geven als zij nog langer dicht moeten blijven. 

  • Berichtcategorie:Nieuws
Je bekijkt nu De regering broedt op een plan om horecazaken en cultuurinstellingen extra geld te geven als zij nog langer dicht moeten blijven. 

In één van de plannen waarover nu wordt gedebatteerd zouden bedrijven die 70 procent van hun omzet verliezen 85 procent van hun vaste lasten vergoed. Maar over de daadwerkelijke percentages wordt nog overleg gevoerd, melden ingewijden rond het kabinet. Afgelopen weekend werd er in het Catshuis nog onderhandeld. Dinsdag 8 december moet er een besluit vallen.

Omvallen

Koninklijke Horeca Nederland geeft al langer aan dat horecaondernemers ondanks de steunpakketten al ‘zeker 3,5 miljard euro’ aan eigen geld in hun zaken hebben gestopt. De spaarpotten en en het geld voor de oude dag is ingezet. Technisch zijn veel zaken al failliet! Dit komt doordat de vergoeding voor vaste lasten (TVL) in veel gevallen niet kostendekkend is, omdat de huur bijvoorbeeld gewoon doorloopt.

“Als de horeca langer dicht moet blijven, zal er wat moeten gebeuren, anders vallen we echt om,” stelt een ondernemer. De hoogte van het extra steunpakket zal daar dan ook mee samenhangen.