FoodLab Limburg concept start september in Valkenburg

  • Berichtcategorie:Nieuws
Je bekijkt nu FoodLab Limburg concept start september in Valkenburg

Het FoodLab Limburg-concept wordt per september in Valkenburg gerealiseerd. De BBL-opleidingen Kok en Gastheer worden door docenten van het VISTA college samen met medewerkers van verschillende hotels en restaurants op locatie gegeven. Het vormt een mooie aanvulling op de hospitality-stroming van het Stella Maris College in Broekhem-Noord. 

Diploma binnen 2 jaar

De nieuwe opleiding is in eerste instantie bedoeld voor mensen die al in de horeca werken, maar nog geen diploma hebben. Wethouder Claudia Bisschops: “Op deze manier krijgen zij alsnog de mogelijkheid om dat diploma binnen te halen, waardoor zij straks meer kans maken op de arbeidsmarkt” De opleiding duurt een half tot twee jaar; een reguliere horecaopleiding drie tot vier jaar.

Krapte

Diverse gerenommeerde hotels en restaurants in Valkenburg doen mee aan die opleiding. “Veel bedrijven zitten te springen om gekwalificeerd personeel”, constateert Bisschops. „Zij verwachten ook dat we op deze manier iets kunnen doen aan de krapte op die arbeidsmarkt.”

John Kromhout, projectleider Onderwijs voor FoodLab Limburg vanuit VISTA college: “We bieden jaarlijks zo’n dertig mensen de kans om aan de slag te gaan binnen het FoodLab Limburg concept. We zijn erg blij met de enthousiaste reactie van zowel de gemeente Valkenburg als de ondernemers in het gebied.”

bron: De Limburger