FoodLab Limburg wordt vanaf september voelbaar en zichtbaar voor studenten

FoodLab Limburg wordt vanaf september voelbaar en zichtbaar voor studenten

Na heel wat netwerken, lobbyen, overleggen en ontwikkelen bereiken we in september enkele belangrijke mijlpalen.

  1. Het werkplek-leren wordt bij de opleidingen horeca in Weert, Venlo en Heerlen toegepast. Dat betekent dat een deel van het onderwijs bij  partnerbedrijven op locatie wordt gegeven, door docenten én door vakmensen uit de bedrijven. Alle partnerbedrijven worden nog dit jaar getraind in optimale begeleiding om het werkplekleren volgens de FoodLab Code toe te passen.  Zo kunnen we de kwaliteit borgen die we met FoodLab Limburg nastreven.
  2. De opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine (niveau 4) gaat van start in Venlo met 12 studenten.
  3. In Valkenburg wordt gestart met een Maatwerktraject (BBL), zodat medewerkers van partnerbedrijven zich verder kunnen scholen en doorontwikkelen in hun vakmanschap. Voor Valkenburg als gemeente waar horeca sterk vertegenwoordigd is een belangrijke stap!

Natuurlijk hebben we ook nog heel wat stappen te zetten en gaan we leren, verbeteren en doorontwikkelen op basis van de ervaringen in de komende periode. De tijdlijn die je hieronder ziet, zullen we dan ook blijven bijwerken.

Klik hier voor een optimale weergave van de tijdlijn

Op een succesvolle start van alle onderwijsprogramma’s in september, proost!
Projectteam FoodLab Limburg

Sluit Menu