Nieuws

Vacature: Programmaleider Community Platform

We zijn op zoek naar een programmaleider die een brug gaat bouwen tussen de Limburgse Hospitality & Food branche en het onderwijs, die kan praten als Brugman en voor wie het geen brug te ver is om een échte ambassadeur te worden voor FoodLab Limburg!

Wat ga je doen als programmaleider?

Bij FoodLab Limburg zoeken we een betrokken en ondernemende programmaleider die de verbinding maakt tussen de Limburgse Hospitality & Food bedrijven en het onderwijs, om zo tot een mooie samenwerking te komen. Het doel hiervan is het ontwikkelen van onderwijsvernieuwingen door te leren in de praktijk.

Je houdt je bezig met het inrichten en uitbouwen van een community bestaande uit het bedrijfsleven, het onderwijs, studenten en oud-studenten. Je gaat op een innovatieve manier te werk en ontwikkelt een ambitieus plan voor de Hospitality & Food branche, waarbij je met gemak nieuwe paden bewandelt en risico’s en beslissingen durft te nemen.

Je wordt ambassadeur voor FoodLab Limburg en zet samen met de twee collega-programmaleiders (Algemeen Programmaleider en Programmaleider Onderwijs) de schouders onder dit project.
De standplaats is Venlo en verder ben je veel onderweg (in Limburg).

Wat is FoodLab Limburg?

Door het bourgondische karakter van Limburg, de grote verscheidenheid aan lokale producten en natuurlijk de Limburgse gastvrijheid, zien wij onze mooie provincie als dé culinaire regio. Omdat er nog veel kansen onbenut worden, slaan het bedrijfsleven, Gilde Opleidingen en Arcus College de handen ineen door het oprichten van een Centrum voor Innovatief Vakmanschap: FoodLab Limburg.
FoodLab Limburg wordt een platform waar studenten en vakmensen samen werken en leren. Het stimuleren van kennisuitwisseling over nieuwe technieken en innovaties in de sector is een speerpunt. Ook creëren we leercommunities waarbij we enthousiaste studenten en bevlogen vakmensen met elkaar in contact brengen onder begeleiding van onze docenten.

Jouw talent en ambitie

Wij zoeken een vriendelijke, innovatieve en gepassioneerde verbinder met een netwerk in de Limburgse horeca en affiniteit met het onderwijs.
Met jouw doelgerichtheid, ondernemende instelling en innemende persoonlijkheid weet je jouw netwerk verder uit te bouwen, te onderhouden en tot afspraken te komen.
Je bent een waardige gesprekspartner en hebt gevoel voor de verschillende standpunten en belangen waarbij je soepel kunt schakelen in diverse situaties.
En verder heb je:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau
 • een authentieke persoonlijkheid, met een hoge gunfactor
 • vaardigheid in prioriteren, plannen en organiseren
 • kwaliteiten die je een goede teamplayer maken die kennis graag deelt met de collega’s
 • de vaardigheid om zowel te functioneren als integraal verantwoordelijk leider als samen te werken met de andere programmaleiders
 • een sterk empathisch vermogen: je vangt signalen snel op
 • aantoonbare ervaring in het leiden van complexe projecten met programmamanagement
 • kennis van het (v)mbo-onderwijs op het gebied van hospitality & food of de bereidheid je deze eigen te maken
 • bekwaamheid op het gebied van externe communicatie en pr
 • het in je mars om op verschillende niveaus binnen en buiten Foodlab Limburg te handelen
 • ook ben je in het bezit van een auto

Ons aanbod

Het betreft een functie met een omvang van 0,6 fte, voor de duur van vier jaar (of zolang het project loopt) waarbij we je in eerste instantie een contract voor de duur van 1 jaar bieden.
De startdatum is in overleg. Je komt in dienst bij Gilde Contract. Het salaris is ingedeeld in schaal 10 van de cao-mbo, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform ons eigen arbeidsvoorwaardenreglement.

Over Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met André Duijghuisen, Directeur, via telefoonnummer 06 206 070 60.
Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure of problemen ervaren bij het online solliciteren, mail dan naar: solliciteren@rocgilde.nl.

Reageer!

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 12 december 2018 te sturen via de vacature op onze website: www.werkenbijgildeopleidingen.nl.

Datum gesprekken

De gesprekken vinden plaats in week 51.

Wij werken niet met externe partijen voor het invullen van deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Subsidie van OCW voor FoodLab Limburg toegezegd!

Goed nieuws:
We hebben bericht gekregen dat onze subsidie-aanvraag bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gehonoreerd!
Dat betekent dat we bijna 7 ton aan middelen krijgen om leren en werken in de praktijk van de food- en hospitalitysector mogelijk te maken.
Er is een grote vraag naar voldoende en goed opgeleid personeel in de horeca- en leisuresector, waar de opleidingen nu niet aan kunnen voldoen. Met innovatie van het onderwijs kunnen we meer beroepsgerichte opleidingen aanbieden, waar zowel studenten als bedrijven de vruchten van gaan plukken.

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is te spreken over de bijzondere manier van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: “Om studenten nog beter voor te bereiden op hun toekomst, is het nodig dat opleidingen up-to-date zijn. Het is daarom mooi om te zien dat mbo-scholen en bedrijven samen investeren om de aansluiting tussen beide nog verder te verbeteren.”

Nog even kort: de FoodLab Limburg aanpak
FoodLab Limburg heeft als doel om studenten van de food- en hospitalityopleidingen een deel van hun opleiding bij de Limburgse horeca- en leisurebedrijven te laten volgen. Studenten worden op de werkvloer door docenten en leermeesters uit de bedrijven begeleid.
Afhankelijk van de opleiding en leerweg werkt een student 2 tot 4 dagen per week in het bedrijf om praktische kennis op te doen. De overige dagen worden besteed aan vaktechnische en theoretische ondersteuning. Voor de vaktechnische en theoretische ondersteuning stellen Gilde Opleidingen en Arcus College docenten op verschillende locaties in de provincie beschikbaar. Gestreefd wordt naar 8 leercommunities, verspreid over de hele provincie, waar studenten hun opleiding kunnen volgen. De bedrijven in de leercommunities hebben veel contact met elkaar, waardoor onderlinge uitwisseling van kennis en van studenten gemakkelijker wordt. Door deze manier van leren, waarbij praktijk en theorie geïntegreerd zijn, worden studenten goed voorbereid op hun beroep.

Toekomstvast
In mei van afgelopen jaar zegden ondernemers al ruim € 900.000 toe in de vorm van faciliteiten en tijd van medewerkers om nieuwe vormen van onderwijs te kunnen bieden. Het onderwijs en de Provincie Limburg investeerden samen eenzelfde bedrag met als doel meer inspirerend, praktijkgericht en gepersonaliseerd onderwijs mogelijk te maken. Gedeputeerde Eric Geurts (Toerisme) is blij met de bijdrage van OCW: “Dankzij deze bijdrage zetten we weer een stap richting een toekomstvaste food- en leisuresector!”

En hoe nu verder?
Iedere partner krijgt straks een rol in FoodLab Limburg. Als opleidingsbedrijf voor studenten, als werkgroeplid voor het ontwikkelen van nieuwe en reguliere opleidingen of voor cursussen voor de professionals in de sector, als werkgroeplid voor het ontwikkelen van de communities, als aanbieder van gastcolleges of werkbezoeken of als professional met bijzondere expertise binnen het platform.

Nog geen partner, maar wilt u ook graag betrokken zijn bij FoodLab Limburg? Neem contact op!

Partners in beeld

De website van FoodLab Limburg wordt uitgebreid: met nieuws, een agenda, maar vooral met een overzicht van alle partners!

We hebben ons best gedaan om de meest recente logo’s van alle organisaties te verzamelen en te linken aan de juiste website. Mocht er iets ontbreken of aangepast moeten worden voor uw organisatie, stuur dan even een bericht.

De komende tijd zullen we u ook vaker uitnodigen via de nieuwsbrief en Facebook om uw mening te geven over uiteenlopende onderwerpen rond culinair en gastvrij Limburg. Want door samen kritisch te kijken naar wat er beter kan en hoe, worden we sterker!

Deel ook uw visie en volg ons op Facebook, zodat u snel en eenvoudig kunt reageren.

Champagne! € 900.000 opgehaald dankzij 60 partners in bedrijfsleven

Van horecabedrijven tot vakantieparken, van toeleveranciers tot brancheorganisaties, allemaal willen ze investeren met mensen, tijd of faciliteiten in dit nieuwe initiatief. Grote dank aan iedereen die zelf als partner bijdraagt of die heeft geholpen partners te vinden!

Op 30 januari spreken Arcus College, Gilde Opleidingen en de Provincie Limburg uit dat zij dit bedrag zullen matchen. En dat betekent dat dan ook meteen een handtekening onder een subsidieaanvraag bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gezet kan worden voor nog eens € 900.000. Als we in april groen licht krijgen op die aanvraag, kunnen we samen een traject starten van ruim € 2.700.000 om culinair en gastvrij Limburg verder op de kaart te zetten!

De komende 4 jaar investeren we dan in:

 • Bestaand onderwijs vernieuwen en nieuwe opleidingen ontwikkelen waar jongeren én bedrijven voor warmlopen.
 • Zorgen dat doorstromen van vmbo naar mbo en van mbo naar hbo soepeler gaat.
 • Maatwerkcursussen- en opleidingen voor professionals aanbieden.
 • Een FoodLab community bouwen waarin bedrijven, onderwijs en overheid kennis delen, elkaar inspireren en uitdagen.
 • Nog veel meer activiteiten, om jongeren te laten zien hoe mooi het vak is.

Update

Mis niets, en meld je aan voor de FoodLab Update; elke maand vanzelf in je mailbox!

Sluit Menu