Nieuws

On stage en Doe Dagen 2020

In februari en maart 2020 worden diverse On Stage Beroepenfeesten georganiseerd in Noord- en Midden-Limburg. Tijdens een Beroepenfeest krijgen vmbo-scholieren de kans om kennis te maken met de meest uiteenlopende beroepen en kunnen zich op die manier oriënteren op hun toekomstige carrière. Per locatie zijn 900 tot 1.200 leerlingen aanwezig. Het is een ideale manier om het imago van onze hospitality sector te versterken en wie weet ontmoet je zelfs iemand die een bijbaan zoekt!

Programma

Tijdens de On Stage dag presenteer je jouw beroep, in passende beroepskleding, zodat jongeren meteen snappen wat je doet. Eventueel kun je een aansprekend voorwerp meenemen.

De scholieren selecteren hun favorieten en gaan dan heel kort met je in gesprek (wat houdt je beroep in, wat maakt het bijzonder, wat vindt de scholier leuk?).

Is er een match, dan nodig je de jongere uit voor een DoeDag bij jou op de bedrijfslocatie die enkele weken later plaatsvindt. Je kunt dit natuurlijk ook samen doen met andere bedrijven die dicht bij elkaar liggen.

Tijdens een DoeDag organiseer je een leuke activiteit op jouw bedrijfslocatie om jongeren enthousiast te maken: van cocktailworkshop tot een wedstrijdje terraslopen, het kan allemaal.

Doe je mee?

Ben jij een hospitality professional in de regio Roermond, Venlo, Weert of Venray en wil je meedoen? Check dan voor meer info de lokale website van On Stage:

Om je als FoodLab te ondersteunen plaatsen we in januari 2020 een handige toolkit online. Heb je in de tussentijd vragen of wat hulp nodig? Mail dan met info@foodlablimburg.nl

 

15 april 2020 Nationale Horecadag

Op woensdag 15 april vindt de Nationale Horecadag plaats. Doel: het mooie hospitality vak presenteren aan de buitenwereld en interesse voor werken in de gastvrijheidssector aan te wakkeren.

Meld je aan en zet jouw bedrijf in de spotlight

Als mooi hospitality bedrijf en FoodLab partner doe je natuurlijk mee om meer mensen enthousiast te maken voor het vak!

Het is heel eenvoudig: je meldt je aan en je organiseert zelf op 15 april een leuke workshop, rondleiding of meet & greet.

Voor € 50 wordt je bedrijf en je activiteit vermeld op de centrale website en kunnen bezoekers zich hiervoor aanmelden. Een laagdrempelige manier om in contact te komen met potentiële medewerkers en om het imago van de sector te versterken.

Ook FoodLab Limburg zal een bezoek aan jouw zaak stimuleren als je meedoet.

Aanmelden >

FoodLab Limburg wordt vanaf september voelbaar en zichtbaar voor studenten

Na heel wat netwerken, lobbyen, overleggen en ontwikkelen bereiken we in september enkele belangrijke mijlpalen.

  1. Het werkplek-leren wordt bij de opleidingen horeca in Weert, Venlo en Heerlen toegepast. Dat betekent dat een deel van het onderwijs bij  partnerbedrijven op locatie wordt gegeven, door docenten én door vakmensen uit de bedrijven. Alle partnerbedrijven worden nog dit jaar getraind in optimale begeleiding om het werkplekleren volgens de FoodLab Code toe te passen.  Zo kunnen we de kwaliteit borgen die we met FoodLab Limburg nastreven.
  2. De opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine (niveau 4) gaat van start in Venlo met 12 studenten.
  3. In Valkenburg wordt gestart met een Maatwerktraject (BBL), zodat medewerkers van partnerbedrijven zich verder kunnen scholen en doorontwikkelen in hun vakmanschap. Voor Valkenburg als gemeente waar horeca sterk vertegenwoordigd is een belangrijke stap!

Natuurlijk hebben we ook nog heel wat stappen te zetten en gaan we leren, verbeteren en doorontwikkelen op basis van de ervaringen in de komende periode. De tijdlijn die je hieronder ziet, zullen we dan ook blijven bijwerken.

Klik hier voor een optimale weergave van de tijdlijn

Op een succesvolle start van alle onderwijsprogramma’s in september, proost!
Projectteam FoodLab Limburg

FoodLab Limburg concept start september in Valkenburg

Het FoodLab Limburg-concept wordt per september in Valkenburg gerealiseerd. De BBL-opleidingen Kok en Gastheer worden door docenten van het VISTA college samen met medewerkers van verschillende hotels en restaurants op locatie gegeven. Het vormt een mooie aanvulling op de hospitality-stroming van het Stella Maris College in Broekhem-Noord. 

Diploma binnen 2 jaar

De nieuwe opleiding is in eerste instantie bedoeld voor mensen die al in de horeca werken, maar nog geen diploma hebben. Wethouder Claudia Bisschops: “Op deze manier krijgen zij alsnog de mogelijkheid om dat diploma binnen te halen, waardoor zij straks meer kans maken op de arbeidsmarkt” De opleiding duurt een half tot twee jaar; een reguliere horecaopleiding drie tot vier jaar.

Krapte

Diverse gerenommeerde hotels en restaurants in Valkenburg doen mee aan die opleiding. “Veel bedrijven zitten te springen om gekwalificeerd personeel”, constateert Bisschops. „Zij verwachten ook dat we op deze manier iets kunnen doen aan de krapte op die arbeidsmarkt.”

John Kromhout, projectleider Onderwijs voor FoodLab Limburg vanuit VISTA college: “We bieden jaarlijks zo’n dertig mensen de kans om aan de slag te gaan binnen het FoodLab Limburg concept. We zijn erg blij met de enthousiaste reactie van zowel de gemeente Valkenburg als de ondernemers in het gebied.”

bron: De Limburger

Update

Mis niets, en meld je aan voor de FoodLab Update!

Sluit Menu