On stage en Doe Dagen 2020

On stage en Doe Dagen 2020

In februari en maart 2020 worden diverse On Stage Beroepenfeesten georganiseerd in Noord- en Midden-Limburg. Tijdens een Beroepenfeest krijgen vmbo-scholieren de kans om kennis te maken met de meest uiteenlopende beroepen en kunnen zich op die manier oriënteren op hun toekomstige carrière. Per locatie zijn 900 tot 1.200 leerlingen aanwezig. Het is een ideale manier om het imago van onze hospitality sector te versterken en wie weet ontmoet je zelfs iemand die een bijbaan zoekt!

Programma

Tijdens de On Stage dag presenteer je jouw beroep, in passende beroepskleding, zodat jongeren meteen snappen wat je doet. Eventueel kun je een aansprekend voorwerp meenemen.

De scholieren selecteren hun favorieten en gaan dan heel kort met je in gesprek (wat houdt je beroep in, wat maakt het bijzonder, wat vindt de scholier leuk?).

Is er een match, dan nodig je de jongere uit voor een DoeDag bij jou op de bedrijfslocatie die enkele weken later plaatsvindt. Je kunt dit natuurlijk ook samen doen met andere bedrijven die dicht bij elkaar liggen.

Tijdens een DoeDag organiseer je een leuke activiteit op jouw bedrijfslocatie om jongeren enthousiast te maken: van cocktailworkshop tot een wedstrijdje terraslopen, het kan allemaal.

Doe je mee?

Ben jij een hospitality professional in de regio Roermond, Venlo, Weert of Venray en wil je meedoen? Check dan voor meer info de lokale website van On Stage:

Om je als FoodLab te ondersteunen plaatsen we in januari 2020 een handige toolkit online. Heb je in de tussentijd vragen of wat hulp nodig? Mail dan met info@foodlablimburg.nl

 

Sluit Menu