Opleiding niveau 4 Gespecialiseerd Kok – Dutch Cuisine nu ook in Limburg

  • Berichtcategorie:Nieuws
Je bekijkt nu Opleiding niveau 4 Gespecialiseerd Kok – Dutch Cuisine nu ook in Limburg

“De niveau 4-opleiding Gespecialiseerd Kok is een meerwaarde voor onze studenten. Ze worden breder inzetbaar en we spelen in op de toenemende behoefte aan anders werkende koks”, vertelt teammanager Twan Krebbers van Gilde Food & Hospitality College trots. Deze koksopleiding, waarbij je werken en leren combineert, start komend schooljaar in Venlo. De studenten gaan koken volgens de filosofie van Dutch Cuisine.

Wat is Dutch Cuisine?
Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in specialiteitenrestaurants. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief. Daarnaast is Dutch Cuisine duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde.
Projectleider vanuit Gilde Opleidingen voor FoodLab Limburg, André Duijghuisen, ziet de nieuwe opleiding als een belangrijke stap voor de culinaire ambities in Limburg: “In Limburg hadden we geen opleiding Gespecialiseerd Kok niveau 4 meer vanwege het krimpend aantal studenten in de regio. Terwijl er wel een behoefte ligt vanuit de regionale arbeidsmarkt. Nu we gaan samenwerken met de Dutch Cuisine organisatie, komt dat weer binnen handbereik. En met een Limburgse insteek kunnen we de mooie producten en bereidingen van ons eigen land uitdragen op een duurzame manier. Met een sterke, vernieuwende agrofoodsector is er zo veel potentieel!”

Horeca en keuken van de toekomst
De Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en gebaseerd op 5 principes:

  1. Cultuur: Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden
  2. Gezond: Goed voor ons en onze aarde
  3. Natuur: Eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt
  4. Kwaliteit: We kopen, koken en eten bewust
  5. Waarde: We werken aan resultaten voor morgen

Dutch Cuisine ambassadeur en SVH Meesterkok Albert Kooy heeft deze opleiding ontwikkeld in samenwerking met het Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek. Albert Kooy: “Met deze unieke opleiding willen wij de zelfbewuste en kritische kok van de toekomst motiveren om mee te denken en te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie.”

Open avond 14 februari
Geïnteresseerden in de opleiding Gespecialiseerd Kok kunnen donderdag 14 februari tussen 16.30 uur en 20.30 uur een kijkje komen nemen op Laaghuissingel 4 in Venlo.

Meer info vindt u op de website van Gilde Opleidingen