Cursus Praktijkopleider (leermeester in de horeca)

  • Berichtcategorie:Workshops
Cursus Praktijkopleider (leermeester in de horeca)
foto Misset Horeca

Vraag en aanbod staan onder spanning op de arbeidsmarkt. De kansen die je als werkgever biedt aan medewerkers om hun vaardigheden bij te spijkeren of op te krikken, zijn voor sollicitanten hoe langer hoe meer aspecten die ze meenemen bij hun sollicitaties. Werkgevers die investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers hebben een positief imago. Daarbij zijn goed opgeleide medewerkers de kracht van je zaakvoering.

FoodLab Limburg stimuleert het leren in de praktijk: van eetcafés tot sterrenrestaurants, van hotels tot vakantieparken en toeristische attracties. Door het goed inwerken/opleiden van medewerkers, stagiaires en leerlingen bouwen we samen aan de toekomst van onze mooie branche én hebben we de mogelijkheid om onze medewerkers te binden en te boeien. Maar hoe zorg je ervoor dat een (nieuwe) medewerker goed wordt ingewerkt. Hoe draag je jouw kennis en ervaring op een juiste wijze over? Dat alles leer je in deze cursus.  En als je de cursus voldoende afrond, beantwoord je meteen aan één van de erkenningseisen van  SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en mag je als leermeester aan de slag en binnen je bedrijf leerlingen opleiden!

Leer in deze cursus onder andere het verschil tussen de verschillende communicatiemethodes, de kracht van actief luisteren en door te vragen bij jouw stagiair en leerling of nieuwe medewerker

Aan de orde komen onder andere de volgende onderdelen:

# Werven en selecteren van nieuwe medewerkers

# Inwerken en begeleiden van medewerkers

# Coachen en beoordelen van medewerkers

# Verschillende communicatietechnieken

# Feedback, Feedforward geven en ontvangen

# Observeren en beoordelen

Datum: meerdere opties, informeer ernaar!

Duur: 8 dagdelen van 3 uur

Groepsgrootte: 12 personen (bij minder inschrijvingen vervalt deze datum)

Locatie: online

Prijs: € 325,- p.p. (partners van FoodLab Limburg krijgen een korting van 20%)

Aanmeldformulier Cursus Praktijkopleider