Trots op de horeca als thema Nationale Horecadag 2020

  • Berichtcategorie:Nieuws
Je bekijkt nu Trots op de horeca als thema Nationale Horecadag 2020

Op vrijdag 9 oktober brengt horeca door heel Nederland een toost uit op de horeca en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen.  Verschillende organisaties, verenigingen en ondernemers hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is ´Trots op de horeca´.

Trots op de horeca
De Nationale Horecadag word geen feestdag, daar is geen reden voor, maar een dag in het teken van de horeca en al haar medewerkers. Met de aankondiging van de nieuwe maatregelen wordt de horeca wederom enorm hard getroffen. Voor de organisatie van de Nationale Horecadag reden genoeg om vrijdag 9 oktober in het teken te zetten van de horeca.

Edwin Vlek, Sectorbestuurder van FNV Horeca vertelt waarom het juist nu belangrijk is om een Nationale Horecadag te hebben. “Net nu het even iets beter leek te gaan met de horeca, steekt het corona virus weer op en krijgt de horeca weer rake klappen. De horeca heeft het zwaar en onze gedachten gaan uit naar alle horecamedewerkers in Nederland. Aan al die gastheren en gastvrouwen, receptionisten en housekeepers, koks en afwassers; wij zijn ontzettend trots op jullie. Op vrijdag 9 oktober heffen wij het glas op jullie, want ondanks alles, blijven wij als horeca een prachtige branche met geweldige mensen”, aldus Vlek.

Ook in  Limburg staat 9 oktober in het teken van de Nationale Horecadag. Vanuit FoodLab Limburg, een samenwerking tussen ROC Gilde Opleidingen en het VISTA College, doen meer dan 100 horecastudenten mee met de Nationale Horecadag. De studenten zijn op deze vrijdag aanwezig in een horecazaak als onderdeel van het nieuwe FoodLab leerconcept ‘werkplekleren’. Elke student krijgt een opdracht mee die in het teken staat van de Nationale Horecadag en maken hier een social media post van. Projectleider van FoodLab Limburg, André Duijghuisen vertelt; “Ook voor alle horecastudenten zijn dit heel bijzondere tijden, maar gelukkig blijven zij dankzij het project werkplekleren goed in contact met de horeca. Op vrijdag 9 oktober doen ook wij mee met de Nationale Horecadag, om te laten zien dat er nog genoeg enthousiaste horecastudenten en bedrijven zijn. De studenten die straks klaar zijn om toe te treden tot deze horecabedrijven. Ook ikzelf proost mee op de horeca, want ik bent onwijs trots op alles en iedereen in deze mooie sector”, aldus Duijghuisen.